Tijd om terug te blikken; III

Zo, tijd om te reflecteren.

Het assessment komt langzaam in beeld en om mij heen neemt de spanning toe. Ik heb het proberen weg te stoppen maar ik kan je vertellen; ik voel hem ook aardig. Met de huidige opvulling van mijn portfolio zal ik mijn assessment niet halen, het is gewoon te weinig, en dus moet ik nog vol aan de bak.

Veritas

Groep B werkt voor het eerst dit jaar samen aan een productie; Veritas. Een televisie uitzending met verschillende items, een presentator en live verslaggeving. De samenwerking verliep niet geheel vlekkeloos. Er was te weinig tijd en toen bleek ook nog eens alle apparatuur al gereserveerd te zijn in de mediatheek. Vóór het vaststellen van deadlines was het beter geweest als we hadden onderzocht wat voor activiteiten er nog meer zouden zijn op het moment dat wij camera’s nodig hadden. Voor de officiële uitzending op donderdag 24 mei, werd er twee keer geoefend in de tv studio op de FHJ.

Het Korea project

Voor mijn Korea project heb ik contact opgenomen met Remco Breuker. Hij is professor Korean Studies aan de universiteit van Leiden. Zelf heeft hij onder andere Koreaans en Japans gestudeerd en ik vroeg of ik hem mag interviewen. Snel kreeg ik een reactie van Rose Brandse; tweedejaars Masterstudent Korean studies en project-assistent van Professor Remco Breuker bij zijn werk over Noord-Koreaanse slavenarbeid in het buitenland. Ze vroeg of ik ook interesse had in een interview met haar, Professor Breuker was namelijk erg druk. Daarnaast vroeg ze of aan wilde schuiven bij een seminar over de recentelijke gebeurtenissen op het Koreaanse schiereiland. Er zou onder andere worden gesproken door Lee Yun-Young (Ambassador to the Republic of Korea), Dr Jun Bong-Geun (Advisor on the inter-Korean Summit 2018), Sico van der Meer (Research Fellow, Clingendael Institute) en Peter Potman (Director Asia and Oceania, Dutch Ministry of Foreign Affairs). Helaas waren er veel inschrijvingen en was er geen plaats meer voor mij. Ik baalde er ontzettend van, en nog steeds, maar realiseer mij ook dat niet alles loopt zoals je verwacht en hoopt.

Het interview met Rosa gaat wel nog steeds door en ik ben druk bezig met het bedenken van vragen. Ik ga proberen te interviewen in de vorm van een gesprek. Tijdens mijn vorige interviews is dat niet helemaal gelukt. Tijd voor een tweede kans.

Tijdens de meivakantie was ik een paar dagen in Maastricht. Het was fijn om even niet te denken aan alles wat ik nog moet doen voor het assessment.

Zo, klaar voor de laatste paar weken.

Foto credit: Lynn van Dun

Geef een reactie