Tijd om terug te blikken ; II

Ja ja, daar ben ik weer. Het is weer tijd om te reflecteren.

Na een heerlijk vrij weekend had ik zin om weer wat te doen. De week begon meteen productief (en vroeg), want op dinsdag sprak ik om zeven uur op het station af met Cedric. Voor onze fotoreportage zouden we gaan oefenen met het fotograferen van de zonsopkomst. Onderweg kwamen we er beide al achter dat we zelfs iets te laat waren en dat de zon al enigszins aan het opkomen was. Om half 8 liepen we het Deprez gebouw binnen en was het tijd om te reflecteren. Zo kwamen we erachter dat het vooral belangrijk is een open ruimte te zoeken, de foto’s gaan dan wel over de gebouwen, maar een open ruimte zorgt voor een mooi resultaat. Ook is het handig de camera op een statief te plaatsen, in het donker worden foto’s snel korrelig als je ook maar iets beweegt.

Na het fotograferen was de dag nog niet afgelopen. Zo had ik om negen uur een meeting met Rens over het uitwerken van ons item voor de tv-uitzending. Ons item gaat over het hebben van een dubbel paspoort en vooral over de vraag waarbij iemands loyaliteit dan ligt. Diezelfde dag was het ook tijd voor de laatste meeting over de Edinburgh reis. De laatste dingen zijn geregeld en besproken. De dagplanningen zijn, met ruimte voor eventuele interviews en afspraken, volledig rond en de inpaklijsten zijn gemaakt.

De dag sloot af met een teleurstelling. De zon was door de wolken niet te zien en dus kon het plan voor het oefenen met fotograferen niet doorgaan. Dit heeft ons aan het denken gezet. Gelukkig staat plan B ook al klaar en kunnen we waar nodig altijd van plan wisselen.

Foto credit: Lynn van Dun

Geef een reactie