Tijd om terug te blikken; I

De eerste twee weken van de Leg Vast-fase liggen inmiddels achter mij. De komende periode schrijf ik iedere twee weken een update. Reflecteren is belangrijk en ik moet daar echt eens de tijd voor gaan nemen.

Week 11

Deze week zijn de eerste Venijnige Vraagstukken online gekomen. Na het rustig doorlezen van ieder vraagstuk, kwam ik tot de conclusie dat er geen tussenzit waaraan ik mijn tijd wil besteden. Je zou kunnen denken dat het wel een goed idee is om er toch een te kiezen, om ervaring op te doen. Daarvoor kies ik niet, omdat ik mijn tijd wil besteden aan dingen die ik echt leuk vind. Ik merk dat ik dan zoveel meer leer, dan wanneer ik iets maak omdat het moet of omdat het verwacht wordt. Uiteindelijk ben ik hier toch om te leren.

Uiteraard is de reis naar Edinburgh nog steeds onderwerp van gesprek en we zijn er nog druk mee bezig. Na het voor mijn gevoel tien keer veranderen van het idee, zijn we uiteindelijk met een goed plan gekomen. We maken een documentaire over de voorbereidingen voor het grootste internationale kunstfestival ter wereld, Fringe , dat in augustus in Edinburgh plaatsvind.

Ik begon deze week met mijn intro video voor het YouTube kanaal ‘From, here to Korea’. In eerste instantie wilde ik er een video van maken waarin ik ook praat, uiteindelijk werd het een voice-over. De gemaakte beelden waren niet helemaal top en dus besloot ik de video iets anders vorm te geven. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het zo heb gedaan, ik ben tevreden.

Week 12

Mijn week begon met een gesprek met Bea. Ik uitte mijn twijfels over de vorm van mijn Roadmap. Is het niet te gedetailleerd en word ik hierop afgerekend? Gelukkig stelde Bea mij gerust en was ze zelfs benieuwd naar alles wat ik wil gaan maken. Ze gaf ook nog tips over hoe ik zaken aan kan pakken of vanuit een andere hoek kan bekijken.

Er staat wellicht een nieuw project op de planning. Marloes kwam met het idee een tv-uitzending te maken met de hele groep. We besloten meteen te gaan brainstormen en al snel kreeg ik flashbacks naar de SEAL-vergaderingen. Er leken wat irritaties te komen en dat blijf ik dus vervelend vinden. Gelukkig ging het al vrij snel beter en hebben we de volgende vergadering voor komende maandag gepland.

Foto credit: Bea Nobbe

Geef een reactie