Red Bull voorkomt gridstraf in Canada

Red Bull Racing hoopt de verwachte gridstraf voor Daniel Ricciardo te kunnen voorkomen. Nadat de MGU-K tijdens de Grand Prix van Monaco kapotging leek er een straf van tien plekken achter de naam van de Australiër genoteerd te worden. Het vervangende onderdeel gaat vandaag tijdens de vrije training getest worden.

Eerder liet technisch directeur Adrian Newey weten te verwachten dat Ricciardo in ieder geval een straf zou pakken in Canada. Het motoronderdeel was tijdens de Grand Prix van Monaco kapot gegaan en zou voor de derde keer dit seizoen vervangen moeten worden. “Toen ik hoorde dat ik waarschijnlijk een gridstraf zou krijgen, stak ik daar direct een stokje voor. Ik gaf aan dat ik die dan liever op Paul Ricard wilde incasseren”, aldus de Ricciardo.

De Red Bull rijdt dit weekend met de MGU-K die na de Grand Prix van China verwijderd is. “Als er morgen iets gebeurd tijdens de vrije training en we moeten iets veranderen, dan krijg ik een straf, maar voor nu hebben we genoeg onderdelen om te racen en als dat betrouwbaar kan, doen we het er het hele weekend mee”

Na zijn overwinning in Monaco heeft de Australiër dit seizoen net zoveel races gewonnen als titelfavorieten Vettel en Hamilton, en dat maakt hem populair bij andere teams, beseft ook Christian Horner, teambaas van Red Bull; “Daniel is een groot onderdeel van ons team. Hij is nu echt een complete rijder. Je hoort hoe rustig hij blijft als er iets mis gaat. Hij vraagt gewoon wat hij moet doen en wist het voor elkaar te krijgen vandaag. Ik kan hem niet genoeg prijzen voor deze overwinning.”

Zijn teammaat Verstappen reed een andere race, Horner verwacht dat de Nederlander in Montreal weer helemaal de oude is. “Dit waren 24 hele zware uren voor hem, daar ben ik van overtuigd. Hij zal erover na moeten denken en met een compleet nieuwe mentaliteit naar Montreal toekomen.”

Geef een reactie