Opdat we niet vergeten; een reflectie

Titel: Opdat we niet vergeten

Ik vind de titel goed passen bij het stuk, en dit is ook precies waar het stuk om gaat. Hoe belangrijk het is dat we niet vergeten wat er allemaal is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu ik terug kijk op de titel is hij wel wat cliché, deze zin wordt al zo vaak gebruikt, en kiezen mensen er misschien juist niet voor om het artikel te lezen omdat er al zoveel over gezegd wordt.

Onderwerp: Oorlog als entertainment

Ik wilde iets schrijven over popcultuur. Na wat research gedaan te hebben en maar ‘gewoon’ beginnen met schrijven, kwam ik echter tot het onderwerp waar de tekst nu over gaat. De Tweede Wereldoorlog is altijd een onderwerp geweest waarin ik geïnteresseerd was, en vooraf hoefde ik dus ook niet veel research te doen over de gebeurtenissen tijdens de oorlog.

Doelgroep: Mensen die tijdens of net na de oorlog geboren zijn.

Ik wilde graag een artikel schrijven met mijn oma als doelgroep, in ieder geval haar leeftijdsgroep als doelgroep. Het grotere doel daarvan was om te schrijven voor een doelgroep waar ik zelf niet bij hoor.

Inhoud

Het artikel vind ik over het algemeen wat rommelig. De alinea’s apart vind ik prima, maar bij elkaar vormt het een rommelig geheel. Het is niet dat de alinea’s niet bij elkaar passen, want dat vind ik wel. Het lijkt alleen allemaal niet zo goed aan te sluiten.

De alinea over het vrijheidsonderzoek past achteraf niet bij de tekst. Het heeft wel met de tekst te maken, het gaat namelijk ook over de Tweede Wereldoorlog, maar in de tekst past het niet. Eventueel had ik het onderzoek verder in de tekst kunnen verwerken of in een kader aan de zijkant kunnen plaatsen.

Nu ik het artikel teruglees staan er wel woorden in die ik had moeten uitleggen, zoals het woord escaperoom. Voor mij klinkt dat logisch, en al zou ik de betekenis niet weten, dan zou ik het uit het woord kunnen halen. Voor mijn doelgroep klinkt het wellicht niet logisch en dus had ik het beter uit moeten leggen.

Foto credit: Lynn van Dun

Geef een reactie