Meningen veranderen

De mensen die dichtbij mij staan weten dat mijn mening over wat ik wel en niet wil, niet zo snel veranderd. Wil ik iets niet, dan is dat duidelijk en doe ik het dus ook echt niet. Toegeven dat mijn mening over iets dat ik echt niet wilde is veranderd, komt niet vaak voor. Vandaag wel. Op twee november bracht ik samen met mijn hele condor groep een bezoek aan de redactie van de Groene Amsterdammer. Na het bezoek was ik duidelijk, dit is niets voor mij. Wat dan precies wel iets voor mij zou zijn wist ik niet. Nu we inmiddels een maand verder zijn, denk ik dat een blad als de Groene Amsterdammer juist wel in de richting van mijn interesses valt.

Wat ik niet wil is nog steeds duidelijk. Het alledaagse recente nieuws laat ik liever aan iemand anders over. Ik graaf me liever helemaal in een bepaald onderwerp om daar alles van af te weten. Het liefst in de cultureel-historische richting.

Dit was precies de bedoeling van de denk na-fase. In dat opzicht is het doel dus al bereikt. Wat de journalistiek nu precies voor mij is? Daarop weet ik over zes weken het antwoord.

Geef een reactie