Is de journalistiek iets voor mij?

Als je mij deze vraag voor het eerste assessment had gesteld, had ik er wellicht een heel ander antwoord op gegeven. Ik wist toen, of beter, dacht toen te weten dat ik niet in het journalistieke wereldje zou gaan werken. De afgelopen maanden heb ik een 180 graden draai gemaakt, ik kijk anders naar de journalistiek en mijn rol daarbij. Nog belangrijker, ik kijk anders naar mijzelf en mijn toekomst.

Toen ik met deze opleiding begon, zag ik het als een opstapje naar dat wat ik op dat moment wilde, maar niet kon bereiken. Werken in de marketing en reclame industrie was mijn droom en via de journalistiek kon ik dat bereiken. Die droom is veranderd in een herinnering en past niet meer bij mij, de journalistiek wel.

Het dagelijkse nieuws vertellen is nog steeds niet aan mij besteed, en dat is oké. De afgelopen vijf maanden ben ik gaan inzien dat er ook voor mij een plaatsje is binnen de journalistiek. Langzaam begint het plekje vorm te krijgen. De Engelstalige artikelen die ik schreef lieten mij inzien dat dat is waar mij hart ligt; schrijven in de Engelse taal en voor internationaal publiek. Mensen iets nieuws vertellen en dieper op een onderwerp ingaan. Ik wil werken buiten de grenzen van ons land en leren over de wereld om mij heen. Weten dat die mogelijkheid er is, zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier bezig ben met mijn studie.

De journalistieke voorbeelden tijdens de redactievergaderingen gaven mij een kijkje in wat er allemaal mogelijk is, de producties van mede condors lieten nog meer mogelijkheden zien en gesprekken in de groep gaven nieuwe inzichten. Iedere dag vallen mij nieuwe dingen op; hoe een tekst is geschreven, een interview gehouden of een video gemonteerd. Ik bedenk mij wat ik eventueel anders zou doen of wat ik juist sterk vind. Iedere dag leer ik iets nieuws en blijf ik geprikkeld, zolang dat blijft, zit ik op de goede plek.

Of de journalistiek iets voor mij is? Ja!

Geef een reactie