Het Ticket

Twee weken geleden stond ik, om de Condor beeldspraak aan te houden, ergens op Schiphol te wachten om voor de eerste keer dit semester op te stijgen. Omgeven door chaos. Een verzameling ideeën die allemaal niets met elkaar te maken hebben aan de ene kant. Een leeg ticket dat gevuld dient te worden tijdens de volgende landing aan de andere kant. Tijdens mijn twee weken durende reis dacht ik na. Hoe schep ik orde in deze chaos? Inmiddels is mijn eerste metaforische tussenlanding aangebroken en mijn ticket gevuld.

Bij het eerste assessment gaf ik al aan dat ik twijfel of de journalistiek deel uit zal maken van mijn toekomst. Niet omdat ik het geen tof vak vind, maar omdat er nog zoveel andere dingen zijn die ik leuk vind. Toch zal ik antwoord moeten geven op de vraag wat ik voor de journalistiek kan betekenen. Tijdens het assessment kwam ook naar voren dat ik graag iets wil maken over Korea en Branding & Marketing. Deze twee onderwerpen heb ik dus ook gekozen voor het komende halfjaar.

Video & beeld

Video en beeld worden de hoofdonderdelen van het komende halfjaar. Hoe breng je een boodschap over zonder iets te zeggen? Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen beeld, geluid en spraak? Daar wil ik mij het komende halfjaar mee bezig houden. Ik maak een Engelstalige video serie over Korea. De uitdaging wordt nu om dat ook journalistiek te maken. Ook wil ik mij bezig houden met het maken van foto reportages, in ieder geval in Edinburgh. Het grote project waar ik mij in Edinburgh mee bezig ga houden is een documentaire over de kastelen die verspreid staan over de stad.

Tekst

Door mijn liefde voor schrijven kwam ik op deze opleiding terecht, en dus moet ik daar iets mee doen. Daarnaast moet mijn grammatica beter. Daarin heb ik geen keuze, het moet echt. Tijdens mijn assessment kwam naar boven dat ik het moeilijk vind te schrijven voor een doelgroep waar ik zelf niet bij hoor. Dat wordt mijn uitdaging. In ieder geval staat er een vergelijking tussen popcultuur van vroeger en popcultuur van nu op het programma.

Verdieping

Het eerste semester deed ik van alles wat, nu wil ik mij gaan verdiepen in een aantal zaken. Het is niet mijn doel om ergens te werken waarbij ik van veel verschillende dingen iets moet weten, ik word liever specialist. Het komende semester verdiep ik mij in, hoe kan het ook anders, de Koreaanse cultuur en journalistiek. Daarnaast wil ik onderzoek doen naar copyright, omdat ik merk dat dat steeds terug komt. Personal branding en marketing staan ook hoog op mijn lijstje.

Een laatste belangrijk onderdeel het komende semester wordt de Engelse taal. We focussen ons vooral op het Nederlands, logisch. Het komende semester ga ik die focus voor mezelf verleggen.

Geef een reactie