Het Antwoord | 1

Een antwoord vinden op de al maanden bekende vraag blijkt lastig. Nog lastiger blijkt de vraag vinden van alle antwoorden die ik onderweg tegenkom. Zie het als een puzzel. Alle puzzelstukken zijn gevonden, ze moeten alleen nog op de juiste plek worden gelegd om het plaatje compleet te maken.  Er zijn stukken die bij het thema van de puzzel horen, maar niet passen.

Zo zie ik deze zoektocht. Ik kom van alles tegen dat bij de journalistiek past, maar niet bij mij. Actueel nieuws moet naar het publiek worden gebracht, dat is journalistiek. Alleen niet voor mij.

Over de juiste alles dekkende betekenis van het woord journalistiek kan uren worden gediscussieerd. En eerlijk? Ik denk niet dat het bestaat. Wanneer weet ik dan dat mijn antwoord compleet is? Dat ik precies weet wat journalistiek voor mij is?

Geef een reactie