De tussenlanding

Wat ik een beetje mis tijdens deze lange periode van produceren, is een tussenlanding. Een moment om stil te staan bij waar ik nu eigenlijk mee bezig ben, in plaats van alleen maar door te gaan zonder remmen. De laatste weken merk ik dat het nodig is om toch even pas op de plaats te doen en nog eens kritisch te kijken naar mijn Roadmap. Loop ik op schema? Ben ik blij met hoe alles gaat? Hierbij presenteer ik u; de tussenlanding.

Aan het begin van deze periode heb ik een strakke planning gemaakt. Normaal houd ik mij daar altijd prima aan, maar deze keer liep het anders. De voorbereidingen op de Edinburgh reis namen meer tijd in beslag dan verwacht en ook mijn persoonlijke plannen liepen uit. Daarnaast kwam ook de tv-uitzending om de hoek kijken, waar ik weinig tijd voor had maar toch graag aan mee wilde werken. De paniek sloeg toe en ik wist even niet meer waar ik mee moest beginnen. Na een week pakte ik de draad weer op en besloot ik de planning een beetje los te laten.

Sindsdien gaat het beter. Ik weet wat ik aan het eind van dit semester af moet hebben, alleen de volgorde maakt niet meer uit. Aan de ene kant voelt het gek om die planning, die ik toch zo belangrijk vind, links te laten liggen. Aan de andere kant; dit is Condor en dingen lopen altijd anders dan dat je zou willen of verwacht. Het maken van een tv-uitzending stond niet op mijn planning. Dat de Edinburgh reis voor mij vroeger zou eindigen dan gehoopt viel ook niet te plannen, maar gebeurde wel. Een planning is niet heilig en alles kan nog steeds georganiseerd zijn zonder aan een datum vast te zitten.

Het laatste deel van het semester is ingegaan en er zit nu niets anders meer op dan keihard werken.

Geef een reactie