De RoadMap

Tijd om mijn Roadmap op papier te knallen. Tijd voor duidelijkheid en daar houd ik van. Zoals bekend verdeel ik mijn tijd over 3 onderdelen. Video & Beeld, Tekst en Verdieping. Voor het gemak komen daar ook nog twee-wekelijkse updates bij en is er een extra categorie. Een begin maken aan mijn Roadmap was vreselijk en ik bleef het maar uitstellen. Nu hij eenmaal klaar is, voelt het fijn om weer eens duidelijkheid te hebben. Komt ie!

VIDEO / BEELD
Er staan twee video’s op de planning waarin ik het belangrijkste nieuws uit Korea naar voren laat komen. Mijn doelgroep bestaat uit K-culture fans. Waarom vraag je je misschien af. Een deel van de K-culture fans lijkt te denken dat Korea, en in het bijzonder Seoul, een magische plek is vol oppas (woord voor oudere vriend) met op iedere straathoek een andere k-drama acteur.  Natuurlijk is dat niet zo en ik wil laten zien dat Korea zoveel meer is dan alleen entertainment bedrijven en kimchi.

Tijdens mijn reis naar Edinburgh werk ik samen met Stephanie, Cédric, Mirthe en Eline aan een video over het internationale kunstfestival ‘Fringe’, dat plaatsvind in Augustus. We willen laten zien hoe de stad en haar inwoners zich voorbereid op een festival dat zich door de hele stad afspeelt.

Tijdens diezelfde reis maak ik twee fotoreportages. Eén met Stephanie en één met Cédric. De onderwerpen daarvan zijn ‘Bookshops of Edinburgh’ en Edinburgh by night’.

TEKST
De komende vijf maanden werk ik uiteraard ook aan geschreven artikelen. Over de volgende vijf onderwerpen komt in ieder geval een artikel online.

  • Vergelijking pop cultuur nu en pop cultuur vroeger
  • Herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog in Edinburgh
  • Invloed van media
  • Invloed van het Engels op het Koreaans in Zuid-Korea
  • Journalistiek in oorlogstijd

VERDIEPING/VAARDIGHEDEN
Als eerst wil ik mij verdiepen in de wereld van marketing en social media. Dit ga ik doen door verschillende onderwerpen te onderzoeken. Want, hoe werkt ‘influencer marketing’ nu eigenlijk en wat is copyright?

Nog een onderwerp dat ik ga onderzoeken zijn de verschillende manieren van plannen. Op mijn vorige opleiding waren er verplichte manieren voor het maken van een planning. Aangezien we nu alles zelf moeten plannen en volledig zelf bepalen op welke manier we dat doen, lijkt het mij handig eens onderzoek te doen naar de al bekende manieren.

Als laatst ben ik mijzelf de Koreaanse taal aan het aanleren. Talen heb ik altijd interessant gevonden en het werd eens tijd voor een nieuwe. Om het proces vast te leggen maak ik video’s voor mijn YouTube-Kanaal ‘From here to Korea’.

1 Comment

Geef een reactie