De Kijk Rond-fase

Inmiddels is ook de twee weken durende Kijk Rond-fase afgelopen. Heel veel rond gekeken heb ik niet want het was voor mij al aardig duidelijk waaraan ik mijn tijd wil besteden de komende maanden. Meer daarover lees je in mijn Road Map, die je kunt vinden onder het kopje leerweg.

Week 1

Mirthe heeft zich bij ons aangesloten en met ons groepje van vijf gaan we naar Edinburgh. Wenen was ook nog kandidaat maar uiteindelijk bleek Edinburgh het meest interessant.

Op woensdag had ik samen met Stephanie en Cedric een afspraak met Julian Klop. Op aanraden van Bea spraken we hem over het begrip volggroep denken. We besloten deze manier van doelgroep benadering toe te passen. Uiteraard moet je wel nadenken over wie je wil bereiken maar deze groep hoeft niet afgebakend te worden.

Week 2

Op maandag hielden we een meeting om zo ver mogelijk te komen met ons idee, dat bestond uit het bezoeken van kastelen in en rondom Edinburgh en daar een documentaire over te maken. We zouden dan contact opnemen met professoren en gidsen uit de omgeving zodat zij onze documentaire met informatie konden ondersteunen. Cedric en ik belde met wat kasteel eigenaren en Mirthe verstuurde vervolgens wat mails. 

Op woensdag kregen we een mail met de mededeling dat we geen toestemming krijgen om te filmen in de gekozen kastelen, tenzij we daarvoor zouden betalen. Op donderdag besloten we een nieuwe mail te sturen, waarin we vroegen naar wat extra informatie over de afwijzing. Meneer Pence stuurde vrij snel een reactie terug waarin stond dat we ‘perhaps’ konden filmen in een van de kasteeltuinen als we eerst een kopie van onze aansprakelijkheidsverzekering, tot twee miljoen, zouden opsturen. Daarnaast hoorde een risk assessment ook bij de eisen. Filmen in de kasteeltuin is niet wat wij voor ogen hadden en dus besloten we voor een ander idee te gaan. Inmiddels bij plan D aangekomen ligt er nu een plan waar we het allemaal mee eens zijn.

Volgende week begint de leg-vast periode. Ik hoop dat ik de komende weken wat meer tijd kan besteden aan mijn eigen producten, en dat we de reis tot vertrek kunnen afronden.

Geef een reactie