De Denk Na-fase

Het tweede semester begint met een twee weken durende Denk Na-fase. Als ik eerlijk ben vind ik dat lang, al helemaal met de vakantie ertussen. Een update van de gehele Denk Na-fase leek mij een strak plan.

Week 1

Nu ik terug kijk op deze eerste week, realiseer ik mij dat ik bar weinig heb uitgevoerd. De afgelopen weken is er natuurlijk niet heel veel gebeurd en de vakantie in het vooruitzicht zorgt ervoor dat de productiviteit op een laag pitje staat. Wel denk ik veel na, zoals altijd. Want wat ga ik precies maken en wat wil ik aan het einde van dit collegejaar laten zien. Het lijkt allemaal nog ver weg, maar ik weet ook dat het zo voorbij is. Voor nu weet ik dat ik in ieder geval internationaal aan de slag wil. Daarmee bedoel ik dat ik iets met de Engelse taal wil doen. We zijn op de opleiding heel erg bezig met Nederlandse media en Nederlandse bedrijven, en dat begrijp ik. Maar voor mijzelf wil ik het internationaler aanpakken.

Een groot onderdeel van deze week was de planning voor een journalistieke reis. Samen met Stephanie, Cédric, Eline, Marloes en Rens ga ik een reis maken naar Lissabon. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan te stoppen met de hele reis, omdat de samenwerking niet geweldig gaat. Hoewel het niet altijd ‘koek en ei’ is binnen ons team, neemt dat niet weg dat het wel een goed leerproces is. Je krijgt overal en altijd te maken met mensen die het niet met elkaar eens zijn.

Week 2

Mijn planning begint aardig vorm te krijgen en dat geeft rust. Het eerste idee was om pas in maart te beginnen met de uitvoering daarvan, uiteindelijk heb ik besloten toch maar wat eerder te beginnen. Ambitieus als ik ben is mijn planning weer veel te vol. Ik heb het nu eenmaal liever druk, dan dat ik niets te doen heb. Voor het leren van de Koreaanse taal heb ik een planning gemaakt tot week 25. De week van het laatste assessment. Het komende halfjaar krijgt dan ook een Koreaans tintje met niet alleen de taal, maar ook onderwerpen in die richting.

Ook deze week stond er weer een meeting voor onze Lissabon reis op de planning. Op aanraden van Bea heb ik voor onze groep een afspraak gemaakt met Julian Klop voor woensdag 28 februari om te praten over het kiezen van de juiste doelgroep. Op woensdag lieten Rens en Marloes weten, beide met een eigen reden, twijfels te hebben. Cédric, Stephanie, Eline en ik hebben besloten gewoon te gaan maar wel een andere locatie te kiezen.

Voor zover de Denk Na-fase. We gaan vrolijk verder met de Kijk Rond-fase en daarvan lees je de update over twee weken!

Geef een reactie