De belofte; waarom ik dit jaar ga rocken

Een brief aan Lynn van de toekomst

Terwijl de regen over het raam stroomt en ik naar buiten kijk met een kaars en kop thee naast me vraag ik mezelf af wat ik bereikt wil hebben over een half jaar. Waarom heb ik de 30 studiepunten gehaald?

Ik kan mezelf er net op tijd van weerhouden te typen dat ik hoop dat schrijven nog steeds mijn ding is. Hopen is niet wat ik van plan ben te doen; met hopen kom je nergens. Wil je iets bereiken, dan moet je ervoor gaan. ‘Don’t wait around for life to happen, live it.’ Dat is dan ook precies wat ik wil dat je gedaan hebt, uitdagingen aangaan, dingen meemaken, mensen ontmoeten, blunders maken en er daarna hard om lachen omdat je weet dat je ook daar weer van leert, vallen en weer opstaan, de straat opgaan en op mensen afstappen. 

Je hebt meer geleerd van recht, economie en misschien zelfs sport. Je weet iets af van recensies schrijven en hebt je verdiept in produceren van journalistieke content op allerlei manieren. Verder wil ik dat je eindelijk eens je creativiteit hebt gebruikt om dat Youtube-kanaal te beginnen waar je al zo lang over nadenkt.

Last but not least wil ik dat je hebt nagedacht over wat je wilt bereiken. Ben je bereid je leven te geven voor je baan en word je verslaggeefster in oorlogsgebied? Zie je jezelf vijf dagen in de week om tien met een koffietje in de hand naar je vaste bureau bij een redactie lopen? Of wie weet presenteer je het achtuurjournaal in een jurk die het toch nèt niet is. Een uitgestippeld plan hoeft er niet te zijn, maar heb je erin verdiept.

Lieve Lynn, want zo kan ik mezelf ondertussen wel noemen, je hebt vast al veel bereikt en in de toekomst komt daar nog veel meer bij. Maar vergeet niet, genieten doe je nu. 

De regen tikt inmiddels minder hard, de thee is koud geworden en ik realiseer me nu dat het misschien allemaal wat ambitieus is. Maar maakt dat iets uit? Ik denk het niet.

Als je deze brief leest, terwijl sneeuw de wereld wit kleurt en de kaars naast je de enige bron van licht is op een donkere middag ergens in januari, hoop ik met heel mijn hart dat je hebt gedaan wat je kon om dit halve jaar een succes te maken en dat je hebt gerockt.

Geef een reactie