Daniel Ricciardo; Een Reflectie

Titel: Red Bull voorkomt gridstraf in Canada

Het bedenken van een titel vond ik lastig. Er komen namelijk meerdere sub onderwerpen aanbod. Ik besloot voor deze titel te gaan, omdat het in ieder geval over Red Bull gaat, en voor het grootste deel ook over de Grand Prix van Canada.
Nu, achteraf, zou ik toch een andere titel gekozen hebben die net wat meer aansluit. Misschien iets met, terugkijken naar de Grand Prix van Monaco en vooruitkijken naar Canada, erin verwerkt.

Onderwerp: Formule 1

Doelgroep: Mensen die Formule 1 hebben leren kennen door Max Verstappen, maar de sport nu ook interessant vinden.

Voor mijn vorige Formule 1 artikel had ik dezelfde doelgroep. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik bepaalde woorden beter had moeten uitleggen en dat wilde ik nu opnieuw proberen. Voor mij gevoel is dat nu beter gelukt. Het MGU-K onderdeel heb ik uitgelegd en dat was toch wel het meest ‘moeilijke’ woord uit de tekst.

Inhoud
Alle news outlets rondom formule 1 stonden eergisteren vol met het feit dat Daniel Ricciardo een gridstraf zou krijgen in Canada, een dag later was dat toch niet het geval en werd dat weer overal gedeeld. Ik wilde een artikel schrijven over die ontwikkeling. Het bleek lastiger dan ik had verwacht, want in hoeveel detail beschrijf je wat er besproken werd toen hij wel een gridstraf zou krijgen, dat is nu namelijk niet meer van toepassing. Een mini stukje slow journalism dus. Niets schrijven op het moment dat iets gebeurd, maar pas als het helemaal duidelijk is wat er precies is gebeurd.

Over de algemene inhoud ben ik tevreden. Er zit wel enige herhaling in en daar moet ik de volgende keer beter op letten.

Geef een reactie