43;

Week 43 ging snel voorbij maar duurde voor mijn gevoel ontzettend lang. De hele week stond in het teken van voorbereidingen voor de pitch van vrijdag. Hoewel ik het oprecht leuk vind om te doen, begon ik deze week wel met de mindset dat ik toch graag zo snel mogelijk duidelijkheid wil. Ik weet ook dat het lastig gaat met een grote groep waarvan iedereen iets anders wil, maar ik vind duidelijkheid belangrijk.

De brainstorm sessie van maandag was vermoeiend. Alles liep door elkaar en er kwam maar geen vooruitgang. Na een ingreep van Bea en een korte pauze veranderde we van tactiek en al snel ging het beter. We wezen een leider aan en ik zorgde ervoor dat alles genoteerd werd. Verder verliep de meeting dan ook soepel op één ding na. Er was wat onduidelijkheid over een bepaald onderdeel en daardoor ging het even wat stroef. Gevoelens van onbegrip of niet serieus genomen worden horen niet thuis tijdens een brainstorm sessie en ik voelde mij daar best vervelend bij. Toen ik thuis kwam heb ik daar nog even over nagedacht, want hoe los je zoiets op?

Dinsdag werkte ik voor de verandering eens een keer thuis. Ik ben vooral bezig geweest met het lezen van ‘Elements of Journalism’, wat trouwens super interessant was. Het ging over de botsing tussen journalisten en de business kant van mediabedrijven. Ook las ik een hoofdstuk in ‘Politiek voor Dummies’ en maakte daar een samenvatting van.

Woensdag stond, want hoe kan het ook anders, alweer in het teken van de pitch. Eindelijk waren we het allemaal eens en ontstond er een strak plan. De pitch werd geoefend en ik heb het idee dat iedereen er nu enthousiast over is. Samen met Eline, Cédric, Stephanie en Marit kwam ik op het idee een klein onderzoek te doen met als thema de Efteling. Op woensdagmiddag hebben we daar nog over gepraat en we zijn uiteindelijk op het idee gekomen de Winter Efteling te vergelijken met de Efteling gedurende de rest van het jaar. Zijn er bijvoorbeeld verschillen qua sfeer, uitstraling en horecagelegenheden? Maandag 13 november gaan we!

De op een na laatste dag voor het weekend werkte ik in het Deprez. Ik maakte onder andere een begin aan dit weekoverzicht en werkte daarnaast vooral aan mijn verslag over mensenhandel. Toen ik eenmaal thuis was deed ik nog wat pogingen tot artikelen schrijven, maar er kwam niets uit.

Vrijdag stond de pitch op het programma, eindelijk. We wonnen niet, maar ik vind ook niet dat we helemaal verloren hebben. We hebben als groep meegemaakt hoe het is om met elkaar samen te werken en ik denk ook dat het nu duidelijker is wat je aan iedereen hebt. Wat heeft iedereen in te brengen. Een voordeel van ons verlies is dat ik nu tijd heb voor andere dingen die ik wil doen. Onderweg naar huis vroeg Rens mij wat ik het volgende blok graag zou willen maken. Dat heeft mij aan het denken gezet, want wat wil ik doen? Op dit moment heb ik daar geen duidelijk antwoord op. Volgende week wellicht meer.

Geef een reactie