39;

Twee weken geleden schreef ik wat losse zinnen op in een boekje over Condor en mijn twijfels. Hoewel ik inmiddels helemaal over die twijfel heen ben, wilde ik die paar losse zinnen toch graag omzetten naar een stuk tekst. Voor mezelf om het af te sluiten, maar ook om later op terug te kijken.

Voor een ander is de tekst hieronder precies dat, een stuk tekst. Voor mij is het meer dan dat. Ik weet wat ik wil en dat ga ik ook bereiken. Klaar met het getwijfel en klaar met bang zijn om het uiteindelijk niet te halen. Condor en ik passen bij elkaar.

12 september 2017

Ik ben onrustig, voel mij rusteloos. Ik wil van alles doen, maar weet niet waar te beginnen. Heb ik gisteren genoeg gedaan?  Vandaag genoeg gezegd? En ga ik morgen genoeg bereiken? Het is niet dat ik niet weet wat ik nodig heb, want dat weet ik namelijk heel goed. Aan de ene kant geniet ik van de vrijheid die condor mij gegeven heeft en word ik blij van dingen doen die ik ook echt leuk vind. Aan de andere kant heb ik duidelijkheid nodig en ik weet dat condor die mij niet kan geven. 

Ik verbaasde mezelf toen ik voor Condor koos, omdat ik mezelf ken en weet dat onduidelijkheid en ik niet goed samen gaan. Een soort water en vuur dingetje, het werkt niet. Waarom deed ik het dan toch? Was het omdat ik eindelijk eens buiten mijn comfortzone wilde stappen? Of was het simpelweg omdat ik gewoon ontzettend eigenwijs ben? 

Hoewel ik nog steeds denk dat condor de goede keuze is geweest voor mij, is de twijfel wel aanwezig. Voor mezelf heb ik dat een tijdje weggestopt omdat ik niet wil twijfelen. Bang om uiteindelijk weer tot de conclusie te komen dat deze studie toch echt niets voor mij is. Heeft het zin om bang te zijn terwijl je ook kunt genieten? Het antwoord daarop lijkt mij duidelijk maar om de een of andere reden denkt mijn hoofd daar anders over.

 

Geef een reactie