38;

Hoewel deze week voelt alsof hij voorbij is gevlogen, heb ik wel heel veel gedaan. Ik merk dat ik steeds meer, in een voor mij, normaal ritme kom en ik sta iedere dag om half 8 op. Terwijl ik zelf opgemaakt maar nog half in de steigers zit, maak ik een to-do-lijst voor de dag. Op maandag en woensdag staan de redactievergaderingen op het programma en ook tijdens die meetings maak ik plannen voor wat ik de rest van de dag ga doen. Het voelt fijn om iedere dag productief te zijn en van alles te doen, terwijl mij niets verplicht word en ik ben dus best een beetje trots op mezelf.

De vergadering van maandag ging snel voorbij en het begin van de boekenclub werd gemaakt. Toen ik thuis kwam googelde ik naar boekenclubs om te bekijken hoe dat allemaal georganiseerd wordt. Ik maakte een plan voor onze eigen club en stuurde die op. Verder heb ik nog wat dingen aan mijn blog veranderd,omdat ik vind dat het er wel allemaal netjes en professioneel uit moet zien. Perfectionistisch als ik ben, veranderde ik het thema nog tien keer om uiteindelijk gewoon weer bij de oude terecht te komen.

Op dinsdag was het Prinsjesdag en hoewel ik bedacht had veel naar het nieuws te kijken, was ik zo lekker bezig met informatie opzoeken in mijn studieboeken dat ik er helemaal niet aan heb gedacht. Ik zocht informatie over de verschillende genres van journalistiek, omdat ik graag aan de slag wil gaan met teksten schrijven.

Woensdag ging de meeting vooral over de leerdoelen die iedereen moet maken. Mijn doelen had ik min of meer al af, maar het kan geen kwaad om toch nog extra tips te krijgen. De SMART manier van doelen maken ga ik overigens niet gebruiken omdat dat voor mij niet werkt. Vorig jaar heb ik daar wel gebruik van gemaakt, maar ik had het idee dat ik die doelen veel ingewikkelder aan het maken was dan dat ze eigenlijk waren. Die doelen zijn uiteindelijk toch echt van mij en dus vind ik dat ik zelf het beste kan bepalen hoe ik ze vorm geef.

Op donderdag heb ik een middag geholpen op mijn oude middelbare school met een studiekeuze opdracht. Het was leuk om oude klasgenoten te zien en te praten over wat zij nu doen. Hoewel dat natuurlijk niets te maken heeft met mijn eigen studievoortgang of doelen, vond ik het wel heel interessant om te doen. Ik realiseerde me die middag ook dat ik een stuk meer volwassen ben geworden sinds de middelbare school, logisch natuurlijk. Het voelde heel apart om daar rond te lopen, alsof het niet mijn plek is. Hetzelfde gevoel als ik het huis van oma in loop, vertrouwt maar niet mijn huis.

Vrijdag verliep anders dan verwacht. Marit en ik wilde graag gaan filmen voor ons Youtube kanaal, alleen dat liep een beetje anders. Ten eerste ging het regenen en ten tweede waren we niet goed genoeg voorbereid. Ik kan alleen vanuit mezelf spreken natuurlijk, maar ik had zoveel zin om lekker aan de slag te gaan dat ik een beetje was vergeten dat er ook iets voorbereid moest worden. Jammer maar dat weten we nu voor de volgende keer. Ik ben dus maar meteen aan de slag gegaan met de voorbereiding voor ons kanaal en met video onderwerpen bedenken. Ook heb ik een google docs document aangemaakt zodat we dat allebei kunnen bekijken.

Volgende week staat het bezoek aan De Wereld Draait Door op de planning en wat heb ik daar zin in!

 

Geef een reactie