37;

De dagen gaan snel, bizar snel en voordat ik het weet is er weer een week voorbij.

Hoewel de week begint als iedere andere willekeurige week voel ik mezelf toch anders. Zal het te maken hebben met het loslaten van het typische studentenleven van colleges volgen en dingen leren uit boeken? Of heeft het toch iets te maken met die belofte van mij die me niet helemaal lekker zit. Ik bedoel, trots ben ik op hetgeen dat ik geschreven heb, maar de inhoud liet nog wel wat te wensen over. Hoewel het natuurlijk in eerste instantie een belofte is aan mezelf, voelt het ook als een belofte aan de rest van de groep. Alsof ik moet laten zien dat ze mij serieus kunnen nemen en dat ik weet wat ik wil. Het lijkt alsof dat allemaal nog onduidelijk is en in zekere zin is het dat ook wel, maar ergens achter in mijn hoofd weet ik precies wat ik wil. Ik moet alleen nog een juiste manier vinden om het voor mezelf en dus ook voor anderen hardop te zeggen.

Je hebt doelen nodig om te bereiken wat je wilt bereiken, wat heb ik nu nodig om te bereiken waar ik in de toekomst wil zijn?

Deze week denk ik vooral veel na, tussen de twee redactievergaderingen op maandag en woensdag door die in het teken staan van de beloftes. Het is inspirerend om te horen wat iedereen wil doen maar nog niemand heeft duidelijk laten weten wat ze precies willen bereiken of wat hun einddoel is. Misschien hebben ze dat ook nog niet of misschien zwerft dat, net als bij mij, wel ergens rond in hun hoofd maar kunnen ze het nog niet uitspreken. Voor mezelf heb ik geprobeerd duidelijk te maken wat ik precies wil doen de komende weken en zelfs maanden, dat zorgt voor rust. Rust omdat ik weet dat het goed komt, rust omdat ik weet dat ik het kan en dat het mij gaat lukken.

Schrijven is wat ik wil doen, maar ik realiseer me ook dat schrijven niet het enige is dat ik kan en wil leren. Het komende half jaar staat in het teken van dingen uitproberen, ontdekken, onderzoeken en opnieuw uitproberen. Voor mezelf heb ik een lijstje gemaakt met alle doelen die ik wil behalen.

 

Onderzoek doen naar de verschillende platformen binnen de journalistiek.

Beter worden met Photoshop, Illustrator, Indesign.

Naar de Tweede Kamer.

Een tijdschrift ontwerpen.

Tekst voor een tijdschrift schrijven.

Verschillende journalistieke onderwerpen bekijken.

Meer kennis opdoen over recht en economie in Nederland.

 

Mijn groep en ik kunnen elkaar helpen, dat weet ik zeker en dat gaat ook helemaal goed komen. Ik weet zeker dat er nog meer dingen bij gaan komen en er komt vast nog iets op mijn pad waarvan ik denk dat het precies is wat ik er ook nog bij wil doen. Voor nu is het goed zo. Deze week ben ik erachter gekomen dat dit is wat ik wil doen en ik ga ervoor.

 

Geef een reactie